Ks. Alkuruuat
Oulu - Nummikatu 32 - 0400 552 595
HERKULLISTA BANGLADESHISTA
ravintola kahvila baari
Kaipaatko erilaista makuelämystä? Tervetuloa FUCHKAan, Suomen ainoaan bangladeshilaiseen ravintolaan maittavalle lounaalle tai viehättävälle juhlaillalliselle. FUCHKA merkitsee Bangladeshin tunnetuinta pikaruokaa, herkullista sormin syötävää ateriaa, joka tyypillisesti ostetaan kadulta. Tarjoamme myös monia muita bangladeshilaisia ruokalajeja, kuten samosa, signara tai alu chop sekä herkulliset keitot kuten tulinen fuchka-keitto. Jälkiruuaksi sopii perinteinen mangolassi, banglakahvia tai mausteista Lal Cha -teetä herkullisen juustokakun kera.
Kaikki ruokamme ovat laktoosittomia ja saatavilla on aina gluteeniton vaihtoehto. Tutustu myös monipuoliseen vegaanitarjontaamme.
Sijaitsemme Oulun ydinkeskustan eteläpuolella osoitteessa Nummikatu 32. Voit pysäköidä autosi joko aivan ravintolan eteen tai läheisiin ilmaisiin pysäköintiruutuihin. Tervetuloa erilaiselle Bangladeshin lounaalle tai illalliselle kätevän matkan päähän!
Haluatko herkullista Fuchka-ruokaa pienelle tai suuremmalle porukalle kotiovellesi toimitettuna? Otamme vastaan kotiintoimitustilauksia klo 20:00 asti joka päivä. Teemme yhteistyötä Woltin ja Foodoran kanssa.
Varmista kiireetön ruokailuhetki ja tee pöytävaraus ennakkoon.
Soita meille 0400 552 595 tai sähköpostitse kerromeille@fuchka.fi
Haluatko järjestää erilaiset juhlat?
Voit varata siihen tarkoitukseen koko ravintolamme raikkaat valoisat tilat tai toimitamme juhlapaikallesi Fuchkan maistuvimmat herkut ja juomat toiveesi mukaan.
Ota yhteys p. 0400 552 595 tai s-postilla kerromeille@fuchka.fi
Matkustipa vuonna 2003 eräs suomalainen nainen anoppilaansa Bangladeshiin. Illan tullen lähdettiin basaariostoksille ja ostosten lomassa syömään. Suomi-miniän eteen kannettiin paletti paikallista sormiruokaa, fuchkaa. Fuchka vei miniän sydämen, mutta kului jopa 12 vuotta ennen kuin hänen ajatuksensa fuchkien tuomisesta Suomeen otettiin todesta. Tarvittiin rohkea, ennakkoluuloton ja työtä pelkäämätön yrittäjä. Bangladeshilainen yliopisto-opiskelija Rocky näki mahdollisuutensa ja toteutti unelmansa omasta ravintolasta kaukana kotimaastaan – perisuomalaisessa Oulussa!
Suomalaisille tuntemattoman uuden ruokatuotteen kehittely ja lanseeraus oli haastava projekti. Kaikki oli aloitettava alusta. Kotimaassa Bangladeshissa kukaan ei valmistanut fuchkia kotona, joten apua ei ollut odotettavissa fuchkan kotimaastakaan. Fuchkakuorien tuotannon harjoitteluun kului puoli vuotta. Vaikeinta oli sopivan rapeusasteen saavuttaminen. Lopulta päästiin maaliin! Tärkeänä apuna tuotekehittelyssä toimi Oulun Palvelualan Opiston monikansallinen talouskouluryhmä.
Fuchkan ovet avattiin vuoden 2015 alussa erilaisia makuelämyksiä metsästäville oululaisille, jotka tulivatkin sankoin joukoin tutustumaan tavanomaisesta poikkeavaan ravintolaan. Vuonna 2020 Fuchka on oululaisille jo vakiintunut käsite ja saavuttanut uskollisen asiakaskuntansa. Fuchkaa on rakennettu yksissä tuumin asiakkaiden kanssa, ja kaikki asiakkaidemme vinkit ja toivomukset ovat olleet hyvin tärkeitä.
Tervetuloa jälleen tai aivan ensi kertaa nauttimaan rakkaudella valmistettua Fuchka-ruokaa!